Fotografie

Svatba s omezením po 1.3.2021

01.03.2021

Opět tu máme další nařízení vlády ohledně omezení po 1.3.2021. Klienti se mě ptají, tak zde je souhrn opatření ohledně svateb....


 

Svatby se mohou i nadále konat. Maximální počet účastníků je aktuálně stanoven na 15. Do tohoto počtu se počítají i snoubenci, oddávající, matrikář a bohužel i fotograf.

Svatbu se lze uskutečnit pouze na území okresu, kde má jeden ze snoubenců bydliště. Přes hranice okresů může cestovat i svědek. Je potřeba jen cestu doložit např. čestným prohlášením. Ostatní svatebčané se mohou zůčastnit pouze v okrese ve kterém bydlí.

Fotograf/kameraman na svatbu může cestovat i mimo okres.

  • povinnost mít nasazený respirátor/nanoroušku – v průběhu obřadu platí pro snoubence a další osoby tomuto obřadu přítomné výjimka kdy respirátor není nutné mít nasazený.
  • po obřadu je nutné si jej opět nasadit
  • Pokud se fotí rodinné, nebo párové fotografie, lze roušku sundat na nezbytně dlouhou dobu pro pořízení fotografie.

Fotografování venku je možné a při fotografování novomanželé nemusí mít na nezbytně dlouhou dobu nasazený respirátor.

Svatební hostina v restauraci či jiném stravovacím zařízení je úplně zakázána. Po obřadu není možné se setkat s blízkými (doma ani jinde). Oslavu bude asi proto rozumější přesunout na lepší dobu.

 

ZDROJ:
https://www.vlada.cz/cz/epidemie-koronaviru/dulezite-informace/nouzovy-stav-a-mimoradna-opatreni-_-co-aktualne-plati-180234/#maloobchod_sluzby 

https://covid.gov.cz/situace/zivotni-udalosti/svatba